Information om flyg och den italienska kollektivtrafiken

Toscana har två flygplatser, Galileo Galilei Internationel Airport i Pisa och Airport Amerigo Vespucci i Florens. Flygplatserna är relativt små och lugna och har goda bussförbindelser till städernas centrum och andra städer i Toscana. Den närmaste icke-toskanska flygplatsen är Bologna airport, Guglielmo Marconi, där man kan ta direktbussar till Florens.

Från Sverige går direktflyg till Toscana med lågprisföretagen Ryanair och Norweigan.

 

 

 

Stockholm

Ryanair går från Skavsta flygplats till Pisa airport från slutet av mars till början av november på tisdagar och lördagar.

Flygen hittar du här --> www.ryanair.com

 

Norweigan går från Arlanda flygplats till Pisa airport från april till oktober på tisdagar och lördagar. Flygen hittar du här --> www.norwegian.com

 

 

 

 

 

Göteborg

Ryanair går från Landvetter flygplats till Pisa airport från slutet av mars till början av november på tisdagar, torsdagar och söndagar.

Flygen hittar du här --> www.ryanair.com

 

 

 

 

 

 

 

Övriga perioder och städer

Mellan november och mars går det inga direktflyg till Toscana från Stockholm eller Göteborg. Då måste man byta flyg på någon annan destination i Europa. Lika så om man flyger från någon annan svensk stad. På momondo.se kan man hitta bra flygalternativ för resor med byten till Toscana.

 

 

Man ska dock inte glömma att Italien har en mycket väl fungerande kollektivtrafik, så ett annat alternativ kan vara att ta direktflyg till någon annan italiensk stad och sedan tåg eller buss till Toscana. Från Florens central går tåg till bl.a. Rom, Milano och Venedig. Från Lucca går direktbussar till Rom, Genova och Torino med Flixbus.

För mer information angående den italienska tågtrafiken klicka här

Web design & copyright © alicia fiedler 2018