Information om flyg och den italienska kollektivtrafiken

Toscana har två flygplatser, Galileo Galilei Internationel Airport i Pisa och Airport Amerigo Vespucci i Florens. Flygplatserna är relativt små och lugna och har goda bussförbindelser till städernas centrum och andra städer i Toscana. Den närmaste icke-toskanska flygplatsen är Bologna airport,  Guglielmo Marconi, där man kan ta direktbussar till Florens.

Från Sverige går direktflyg till Toscana med lågprisföretagen Ryanair och Norweigan.




Stockholm

Ryanair går från Skavsta flygplats till Pisa airport från slutet av mars till början av november på tisdagar och lördagar.

Flygen hittar du här --> www.ryanair.com


Norweigan går från Arlanda flygplats till Pisa airport från april till oktober på tisdagar och lördagar. Flygen hittar du här --> www.norwegian.com






Göteborg

Ryanair går från Landvetter flygplats till Pisa airport  från slutet av mars till början av november på tisdagar, torsdagar och söndagar. 

Flygen hittar du här --> www.ryanair.com








Övriga perioder och städer

Mellan november och  mars går det inga direktflyg till  Toscana från Stockholm eller Göteborg. Då måste man byta flyg på någon annan destination i Europa. Lika så  om man flyger från någon annan svensk stad. På momondo.se kan man hitta bra flygalternativ  för resor med byten till Toscana.



Man ska dock inte glömma att Italien har en mycket väl fungerande kollektivtrafik, så ett annat alternativ kan vara att ta direktflyg till någon annan italiensk stad och sedan tåg eller buss till Toscana. Från Florens central går tåg till bl.a. Rom, Milano och Venedig.  Från Lucca går direktbussar till Rom, Genova  och Torino med Flixbus.

För  mer information  angående den italienska tågtrafiken   klicka här

Web design & copyright © alicia fiedler 2019