Från Sverige går direktflyg till Toscana med lågprisföretagen Ryanair och Norweigan.

 

 

Stockholm

Ryanair går från Skavsta flygplats till Pisa airport april-oktober på tisdagar och lördagar (lågsäsong) och tisdagar, torsdagar och lördagar (högsäsong).

Flygen hittar du här --> www.ryanair.com

 

Norweigan går från Arlanda flygplats till Pisa airport april - oktober på tisdagar och lördagar (lågsäsong) och tisdagar, torsdagar och lördagar (hög-säsong).

Flygen hittar du här --> www.norwegian.com

 

 

 

Göteborg

Ryanair går från Landvetter flygplats till Pisa airport

april-oktober på torsdagar och söndagar.

Flygen hittar du här --> www.ryanair.com

 

 

Övriga perioder och städer

Mellan november - mars går inga direktflyg till

Toscana från Stockholm eller Göteborg. Då måste man

byta flyg på någon annan destination i Europa. Lika så

gäller om man flyger från någon annan svensk stad. På momondo.se kan man hitta bra flygalternativ.

 

Man ska dock inte glömma att Italien har ett mycket välfungerande tågsystem, så ett annat alternativ kan vara att ta direktflyg till någon större italiensk stad och sedan tåg till Toscana. Från Florens central går tåg till bl.a. Rom, Milano och Venedig.

För mer information angående den italienska tågtrafiken --> www.trenitalia.com/tcom-en

Transport-förbindelser till och från flygplatsen

 

Pisa flygplats:

Från Pisa flygplats går direktbussar till Pisa central, Florens, Lucca, Viareggio/ Pietrasanta och Siena. Det är också möjligt att ta tåg till dessa städer och den närmaste tågstationen är Pisa centrale (ca 30 minuters promenad eller 5-10 minuters buss/taxi- resa från flygplatsen). Om man kommer sent på kvällen och bussarna har slutat gå finns en lång kö av taxibilar precis utanför flygplatsen. En taxi till Lucca kostar ca 60 € - € 70 (OBS: Kom ihåg att undvika motorvägen som kostar mer än den vanliga vägen).

 

Florens flygplats:

Från Florens flygplats går direktbussar till Florens central, Prato och Siena.

Det finns också direktbussar mellan Florens flygplats och Pisa flygplats. Även här finns taxibilar precis utanför flygplatsen om man kommer sent på kvällen och bussarna har slutat gå.

 

Bologna flygplats:

Från Bologna flygplats går direktbussar till Florens central. Biljetten kan köpas på flygplatsen (€ 20) eller direkt på bussen (25 €). Priset är lägre för barn mellan 5-10 år och gratis för barn 0-4 år.

För tidtabeller se:

www.appenninoshuttle.it/corse_linea_autobus_firenze_bologna_aeroporto_navetta.asp

 

Flyg-info

Toscana har två flygplatser, Galileo Galilei internationel airport i Pisa och Airport Amerigo Vespucci i Florens. Flygplatserna är små och lugna och har goda bussförbindelser till städernas centrum samt andra städer i Toscana. Den närmaste icke-toskanska flygplatsen är Bologna airport (även kallad Guglielmo Marconi), med direktbuss till Florens.

Web design & copyright © alicia fiedler 2017